BasiGo

BasiGo er en e-mobilitets start-up, der ønsker at revolutionere den offentlige transportsektor ved at give udbydere af offentlig transport et omkostningseffektivt elektrisk alternativ til diesel.

Pay-As-You-Drive modellen med BAAS (Batery As A Service) gør anskaffelse og drift af elbusser som f.eks. BYD K6 konkurrencedygtige sammenlignet med traditionelle diesel busser.

På egen hjemmeside skriver BasiGo:

Med hovedkvarter i Nairobi, Kenya, er vores team strategisk sammensat af erfarne iværksættere, som har brugt over et årti på at arbejde og innovere inden for elbilteknologi, mobilitet i Afrika og finansiering af vedvarende energi. Vi er et team dedikeret til at skabe en inklusiv bæredygtig mobilitetsrevolution i Afrika.

I oktober 2022 satte BasiGo i samarbejde med Citi Hoppa og East Shuttle de første el-busser i drift i Nairobi.

Ved udgangen af 2. kvartal 2023 har disse busser kørt over 90.000 km og serviceret over 112.000 passagerer.

BasiGo slår fast, at dette blot er begyndelsen, samt at de ikke stopper før alle passagerer kan vælge elbusser til at dække den daglige transport i Nairobi.

Men Nairobi er kun begyndelsen – BasiGo har i samarbejde med AC Mobility netop etableret sig i Rwanda med ambition om 200 elbusser inden udgangen af 2024.

Hvad fortælles om BasiGo

Kenyanske The Standard skrev tidligt i år om at BasiGo etablerer egen produktion

Ben Mokaya, medarbejder hos BasiGo, roser virksomheden på LinkedIn

Se YouTube, hvor David Danquah (Drivafy) besøger BasiGo. David kommer oprindeligt fra Ghana, men lever nu i Norge og taler lidt norsk.