Når der etableres elbil opladning på egen matrikel, så er der 3 muligheder. Yderligere detaljer om de enkelte muligheder findes i ElbilBy fakta-ark
– Afgift refusions løsning
– Fastpris abonnements aftale
– Mormor kabel eller købt ladeboks
Oplader du næsten udelukkende bilen derhjemme, så kan du benytte disse simple tommelfinger regler ved valg af ladeløsning:
- Opladning via egen ladeboks (eller mormor kabel) til husstandens normale elpris er det billigste når
- Du har nedsat elafgift (varmepumpe/solceller) eller hvis du kører under 10.000 km. pr. år.
- Refusions ordning kan betale sig når
- Husstanden betaler fuld elafgift og du kører under 40.000 km. pr. år
- Fastpris aftale (Clever og Eon) kan her og nu være en god handel, men det er ikke gratis at komme ud af en fastpris aftale.
- Du kører over 40.000 km. pr. år
Nogle elbilister udnytter et “hul” i abonnements ordninger, hvor husstande med nedsat elafgift (varmepumpe/solceller) kan få højere beløb retur fra f.eks. Clever end hvad husstanden betaler for strøm, altså har de en skattefri indtægt pr. kWh der lades på bilen. Denne variant indgår ikke i ovenstående tommelfinger regler.
Opladning i det offentlige rum
Bor du i et område uden mulighed for at lade direkte fra egen el installation, så er her nogle fif til hvordan man alligevel kan gøre livet som elbilist økonomisk rentabelt.
- Læs vores fakta ark vedr. opladnings muligheder herover og undgå så vidt muligt udbydere der opkræver ågerpriser.
- Undersøg om en ladeudbyder har tilstrækkeligt netværk til at dække dit geografiske kørselsbehov, samt hvilke priser denne udbyder tager pr. kWt, eller for et abonnement uden egen ladeboks.
- Bor du i et område med god dækning fra udbyder af åbent ladenetværk (f.eks. Sperto), så skal du skynde dig at få fingre i en PlugSurfing RFID.
- Er der etableret elbil opladnings faciliteter på din arbejdsplads eller hos de kunder du besøger i dagens løb, anbefales det at du undersøge pris og tilgængelighed til disse.